středa 6. listopadu 2013

Co se děje v Postojné

Už je to téměř měsíc, kdy jsem vložila svůj poslední příspěvek o dovolené na Sardinií, takže je čas na další.
Co se mezitím dělo v našem ospalém městečku? Jaká byla naše pracovní náplň poslední měsíc? Naštěstí toho začíná být více, za co jsem moc ráda. Ve stručnosti shrnu jednotlivé body naši práce:

1) Zatím největší naší událostí, která byla opravdu ,,naše", byl třídenní workshop pro děti na téma Halloween. Workshopu se zúčastnilo přibližně třicet dětí. Celý program jsme plánovali hlavně my s pomocí našich spolupracovnic v Mladinském centru. Následující příspěvek bude mým prvním (snad ne posledním) v anglickém jazyce právě o našem workshopu. 

  
2) Druhou naší činností je pravidelné docházení do sociálního denního centra pro děti. Chodíme tam dvakrát týdně na 3 hodiny a pomáháme vychovatelce s chodem centra. Dětí jsou tu různorodé, moc jich sice není, ale někteří stojí opravdu za to... Docházejí do centra po škole, když nemají žádný kroužek a společně s vychovatelkou si dělají úkoly, hrají různé karetní hry, vyrábí výrobky, společně vaří atd. Je to něco jako malá družina. Zatím jsme spíše obhlíželi, ale chystáme se zavést  hodiny angličtiny, uspořádat český den se smažením bramboráků a sportovní soutěže. Je teda dost smutné , jak stačí, aby tam přišel nějaký dospělý ,,muž,,- Adam a děti hned zapomenou na zbytek dospělého osazenstva. Jednou jsem přišla sama a co pět minut se ptaly, kdy přijde Adam. Když už teda pochopily, že nepřijde, musela jsem jim ukazovat fotku... Prostě všechnu slávu cizince shrábl on... Smolina no:)

3) Každý týden pomáháme s pořádáním akce pro teenagery:) Jmenuje se ČTVRTKOVANJE- asi dokážete odhadnout proč:) Snažíme se přilákat do našeho centra co nejvíce mladých lidí, což je ale velmi těžký úkol, protože Mladinske centrum zde nemá moc dobrou pověst..Měli jsme ale úspěch, protože přišlo OSM nových lidí a zúčastnilo se našeho turnaje ve stolním fotbálku a table tenisu. Tento týden budou aktivity- moc velkou návštěvnost neočekávám. Přece jen to jsou pubertální kluci, které si nedokážu představit u této hry:) My jsme s Adamem preferovali šipky, tak snad příští týden. Hlavně jsem zvědavá, jestli se do Aktivit zapojíme, protože to bude samozřejmě slovinsky..
4) Další- asi nejnudnější činností, je kontrola a doplňování databáze neziskové organizace. Práce ale nebylo moc, takže už se po několika dnech, ne příliš velké dřiny, blížíme do finiše.

5) Jelikož v našem centru začala koncertní sezóna, jsme zlehka zapojeni i do organizace jednotlivých koncertů. Našim úkolem je obsluha baru a prodej lístků. Zatím jsme ale ještě nepracovali, začínáme tento pátek, kdy je u nás velká Hip-hoppová akce. Snad to bude lepší než minulý koncert, kdy zvuk, který vyluzoval zpěvak Death Metalové kapely, zněl jako zvracení. Ale bylo to vtipný, docela jsem se nasmála.

6) Hmmm co ještě.. Tak dostali jsme za úkol, vytvořit si vlastní Vision board mapu. Zní to docela zajímavě. Po setkání s profesionálním couchem, jsme dostali úkoly- můžete se taky sami zamyslet:
1) Tři věci, které mě dělají šťastným
2) Tři věci, ve kterých se cítím úspěšný/á
3) Tři věci, který bych chtěl dělal v moji kariéře
4) Tři záliby

Vision board by nám měla pomoct- jak jsem teda pochopila, směřovat náš život tak, abychom byli šťastní:) prý to funguje, tak uvidíme:)

Taak to je naše pracovní náplň. Ještě samozřejmě hodiny slovinštiny, kam poctivě docházíme dvakrát týdně a mohu s úspěchem říct, že rozumíme čím dál víc.
Jo a abych nezapomněla! Máme ještě jednu novou ,,práci,,:) Od svého nejskvělejšího Adámka, jsem dostala  k narozeninám úúžasný super foťák, takže když je venku jakžtakž,  tak vyrážíme do okolních lesů a zkoušíme, co všechno dovede:) 

A ještě není příspěvku konec:) Haha:) Jelikož jsme se plně zapojili do couchsurfingu, za poslední dva měsíce se u nás vystřídal Ind (pracuje v Praze), milá slečna z Argentiny, dvě Slovinky a Angličan. Je to opravdu zajímavá zkušenost. Sice to člověka trochu omezuje, protože většina z nich očekává nejen přespání zadarmo, ale také komunikaci téměř po celou dobu:)) Jelikož jsme hostili tři z nich téměř ve dvou týdnech, bylo to trochu vyčerpávající, ale rozhodně víc obohacující:) Doporučuji!
Samozřejmě nejcennější návštěvou byla návštěva mých nejmilejších rodičů :-* Moc zdravím :) a také moji nezapomenutelné kamarádky Italky Cateriny:) 

:-***

Hmm a to už je pro zatím snad všechno:)
Jinak bych vás chtěla poprosit (trochu se opičím Míšo, snad mi to odpustíš:), jestli -když budete mít čas, byste mi neposlali pohled:) Už máme svoji schránku a zatím nic moc nedostáváme:( Chtěla bych si to tady vyzdobit a moc by mě to potěšilo:) 
Moje adresa: Marie Wiesnerová, Ulica IX. Korpusa 6, Postojna 6230

Děkuji moc a mějte se krásně:)



Žádné komentáře:

Okomentovat